Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stukat Lif jagar Sävehofs skalp

Lif Lindesbergs läge i elitserietabellen är minst sagt utsatt. Med sex omgångar kvar att spela ligger laget näst sist.
– Det ser inte så bra ut. Men det enda vi kan göra är att koncentrera oss på en match i taget, säger Lif-tränaren Ilija Puljevic.

Efter en tung avslutning på höstsäsongen var det tänkt att Lif Lindesberg skulle få ny luft under vingarna efter EM-uppehållet. I stället har återstarten blivit en mardröm. Fyra förluster på lika många matcher är lagets trista facit.

– Vi har inte varit tillräckligt bra helt enkelt, konstaterar Ilija Puljevic.

Har det satt sig i huvudet på spelarna?

– Ja, det är lätt att säga det. Men min filosofi är att man måste jobba ändå hårdare och kriga ännu mer om det går tungt.

Mot Skövde såg det ut som spelarna inte vågade spela ut ordentligt?

– Man kan fundera på vad ordet våga betyder. Vi hade 28 eller 29 avslut på nio meter, men inte många bollar gick i mål. Avsluten var slarviga och vi gick inte in med hundra procent, säger Puljevic.

Kör samma startsexa

Trots förlustsviten väljer Lif-tränaren att ge nytt förtroende åt spelarna i startsexan. Det innebär till exempel att Herman Arenvang börjar på mittnio medan Robert Jangmo sitter på bänken.

– Dels tappade vi spelet helt när Herman inte var på banan mot Skövde, dels måste vi byta anfall-försvar om inte Herman är med eftersom vi inte har någon annan som kan spela centerhalv i försvaret, förklarar Puljevic.

I kväll väntar en riktigt tuff uppgift för formsvaga Lif Lindesberg. Detta när Sävehof gästar Idrottshuset. Laget från Partille som de brandgula aldrig klarat av att besegra.

– Men visst kan vi vinna. Jag har sagt åt killarna att de inte får bättre motivation än att möta serieledaren på hemmaplan. Men för att vi ska klara av det krävs att alla spelare kliver fram, inte bara några stycken som har varit fallet på slutet, säger Puljevic.

Det är många detaljer i Lindesbergs spel som inte har fungerat på slutet. En är att spelarna på högerkanten knappt varit delaktiga i spelet över huvudet taget.

– Jag vet inte vad som händer på matcherna. På träningarna rullar vi ändå ut till kanterna, men när det blir allvar så vänder vi hela tiden tillbaka in emot mitten. Jag har sagt till Oskar att han borde skälla på niometerskillarna, säger Puljevic.

Warvnes medverkan osäker

Det är alltså ett vingklippt Lif Lindesberg som kommer till spel mot Sävehof i kväll efter alla förluster. Dessutom är skyttekungen Tobias Warvnes medverkan osäker. Warvne stukade vänsterfoten i senaste matchen mot Skövde.

– Vi tar ett beslut under måndagen om han kan spela eller inte. Han var mycket bättre under söndagen och jag tror att han kan vara med, säger Puljevic.

Matchguide

Vad: Lif Lindesberg-Sävehof.

När: Klockan 19.00.

Var: Idrottshuset.

Följ matchen: rapporter på na.se.