Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Styckmordet: Han uppmanade kvinnan att larma

På torsdagsförmiddagen släpptes den 24-åriga man som sedan i söndags suttit häktad som skäligen misstänkt för skyddande av brottsling, i fallet där en ung kvinna misstänks ha mördats i Askersund.

Annons

Nu säger mannens försvarsadvokat, Andreas Simon, till NA att hans klient – ovetandes om vad som hänt – uppmanat den nu huvudmisstänkte kvinnan att larma polisen.

– Han fick veta att någonting hade hänt – dock inte vad, och bad henne larma polisen vilket hon också gjorde, säger Andreas Simon.

Det var onsdagen den 18 juni vid 21.30-tiden som polisen larmades om ett misstänkt mord. Strax därefter hittades den avlidna kvinnan i Hällabrottet utanför Kumla.

Tidigt på morgonen dagen efter greps tre personer: en kvinna född 1989 misstänkt för mord, och två män födda 1990 misstänkta för medhjälp till mord. Senare samma dag släpptes den ena mannen, och en vecka senare släpptes den andra mannen. En 24-årig kvinna sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Misstankarna mot de frisläppta männen kvarstår, men är mycket svagare, säger Örebropolisens kommunikationsstrateg Jörgen Westlin.

Offret, en 22-årig kvinna, och de tre misstänkta personerna kände varandra.

– Alla fyra personer känner varandra, men jag kan inte gå in på vilken relation de har till varandra, säger Mats Nylén, kommunikationschef vid polisen i Örebro till NA.

Den huvudmisstänkta, häktad

Kvinna född 1989. Greps torsdag 19 juni misstänkt för mord. Häktades söndag 23 juni på sannolika skäl misstänkt för mord. Äger ett hus tillsammans med 24-åringen.

Man född 1990. Greps torsdagen 19 juni misstänkt för medhjälp till mord, men häktades söndag 23 juni som skäligen misstänkt för skyddande av brottsling. Släpptes ur häktet 26 juni. Misstankarna mot honom kvarstår, men är av lägre grad. Äger ett hus tillsammans med den huvudmisstänkta kvinnan.

Greps torsdagen 19 juni misstänkt för medhjälp till mord. Släpptes senare samma kväll.