Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Styr SM-veckan – tog SM-guld

 
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

Maria Andersson är projektledare för SM-veckan i Örebro 2015. Hon studerade Umeås arbete i år – och passade på att ta med sig ett SM-guld hem.

Den 7 november blev det klart att Maria Andersson, uppvuxen i Rönneshytta utanför Askersund, blev projektledare för jätteevenemanget SM-veckan i Örebro 2015 . Hon har dels varit sportchef på Svenska bilsportförbundet i tre år, och dels varit med från bilsportens sida i samband med SM-veckorna i Falun och Halmstad. Men inte minst har Andersson gjort en karriär som kartläsare med 27 VM-rallyn på sitt cv. Och förra våren kartläste hon åt prins Carl Philip i samband med hans deltagande i svenska rallyt utom tävlan.

Veckan som nu passerat har Maria Andersson varit i Umeå för att ta intryck av årets SM-vecka. Men hon nöjde sig alltså inte med det – utan såg dessutom till att få med sig den ädlaste medaljen i rallysprint hem till Örebro. Hon gjorde det som kartläsare till legendaren Thomas Rådström, som gjorde comeback efter sju års uppehåll.

– Jag blev blixtinkallad. Jag packade väskorna och var på väg till Stockholm i måndags när telefonen ringde, säger hon.

Petter Solberg må vara superstjärna – men i egenskap som norrman får han inte tillräkna sig titeln som svenska mästare. Och därmed gick guldet i stället till Rådström och Andersson, som kom tvåa i tävlingen.

– Jag trodde nog på guld i förväg. Visst, Rådström hade inte tävlat på sju år, men han är ändå så pass rutinerad. Fast man vet aldrig, det är inga lättkörda bilar. Men nu gick det vägen, säger Maria Andersson och konstaterar:

– Nu har jag sett SM-veckan från alla håll (skratt).