Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Styr trender medicinsk forskning i Sverige?

I NA den 3 september dras min blick först av allt till en bild av en till synes jätteglad person intill vilken rubriken lyder: ”Han träder fram som hiv-positiv”. Vad bra, det är tydligen något som är eftersträvansvärt! 

I en artikel längre fram i tidningen bekräftar personen ifråga att han mår på nysvenska ”...sjukt bra” och känner sig ”...grymt jävla stark”. Man får också veta att personen ifråga hellre har hiv än diabetes.

Vore intressant att få veta hur mycket berörda myndigheter har satsat på att få fram läkemedel till hiv/aids respektive diabetes. Jag har läst att merparten av den forskning som bedrivs gällande diabetes bekostas av gåvor, donationer etcetera, det vill säga insatser av frivilliga. 

Det gäller tydligen i livets alla skeden att synas och höras, att tillhöra en intressant målgrupp, för att  få trendkänsliga politiker att lätta på plånboken.

”Trött gammal gumma”

Frövi

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel