Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för Svampenmaran – nära slutsålt första timmen

En galen idé? Ja, men också en populär sådan. Bara ett fåtal platser återstod till maratonloppet på Svampens topp en timme efter att anmälan öppnade.

På fredagskvällen öppnade anmälan till maratonloppet på Svampens utsiktsdäck, som kommer att gå av stapeln den 30 april 2016.

Trots att idéen verkar smått galen – deltagarna ska springa cirka 444 varv runt, runt för att klara de 42 195 meterna – och det fortfarande återstår nästa ett halvår innan det är dags tog platserna nästan slut direkt när anmälan öppnade vid 21-tiden på fredagskvällen.

– Klart jag är glad och lättad att det blev så stort intresse och att Svampen, Örebros landmärke, får agera som en helt unik arena för ett maraton. Det är så kul att se att fler har intresset för löpning och löpning med upplevelser, säger Ola Nordahl som är initiativtagare och arrangör av maratonloppet.

Redan efter en timme hade 40 löpare tecknat sig för startplatser, och på grund av det begränsade utrymmet på utsiktsdäcket och av säkerhetsskäl finns bara plats för 58 startande.