Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succébacken lämnar Oskarshamn för Örebro: "Vet att många klubbar ville ha honom"

Nu står det slutligen klart: Marcus Björk är klar för Örebro.
– Otroligt kul att Marcus har valt att komma till oss, då jag vet att många andra klubbar ville ha honom, säger sportchefen Niklas Johansson i ett pressmeddelande.

Annons

I måndags bekräftade Oskarshamn att succébacken Marcus Björk lämnar laget, och enligt uppgifter till Hockeypuls var 20-åringens nästa steg SHL och Örebro.

Och mycket riktigt stämde det. På onsdagen presenterades 20-åringen av klubben.

– Otroligt kul att Marcus har valt att komma till oss, då jag vet att många andra klubbar ville ha honom. I Marcus får vi in en spelskicklig back som har ett riktigt bra skott. Vår förhoppning är att han ska kunna utvecklas och ta nästa steg i vår miljö, säger sportchefen Niklas Johansson till klubbens hemsida.

Marcus Björks resa genom det svenska seriesystemet imponerar. För två år sedan spelade han i Hockeyettan med Asplöven. Efter säsongens slut följde han med sportchefen Per Kenttä till Oskarshamn, för att nu hamna i Örebro och Sveriges högstaliga.

Under säsongen som gick har den poängstarke backen vunnit både Oskarshamns och också varit hela Hockeyallsvenskans bäste back med sina 13 mål och 21 assist i grundserien. I slutspelet stod han för sju poäng på åtta matcher.

Kontraktet sträcker sig över två säsonger, fram till år 2020.