Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succéspelaren kan lämna ÖSK gratis efter ett halvår

Med tre mål på en timmes spel har succévärvningen Astrit Ajdarevic frälst Örebropubliken.
Men uppgifter till NA säger att allsvenskans just nu hetaste spelare kan komma att lämna ÖSK redan till vintern.
Utan att klubben får någon ersättning.

I medierna har det rapporterats om att Ajdarevic och klubben har skrivit på ett kontrakt över tre och ett halvt år. ÖSK har också bekräftat att det handlar om ett ”flerårigt kontrakt”. Men en källa med insyn i avtalet mellan de båda parterna uppger till NA att det finns en klausul liknande den som Kristoffer Näfver hade i Landskrona. Klausulen ger bägge parter chansen att egenhändigt bryta kontraktet förtid redan efter säsongens slut.

Klubben blir förlorare

För Näfver gick det illa när han på Skåneklubbens begäran fick lämna laget efter bara ett par månader. I Ajdarevics fall är det, som läget är efter 20-åringens fantastiska inledning, klubben som blir förlorare.

– Ajdarevic kommer att kunna lämna Örebro utan att klubben får någon ersättning utöver eventuellt utbildningsbidrag, säger källan till NA.

Örebro SK:s sportchef, Lennart Sjögren, är den som är högst ansvarig för värvningar i klubben. NA frågar:

Uppgifter till NA säger att det finns en klausul i Ajdarevics kontrakt som gör det möjligt för bägge parter att säga upp avtalet efter säsongens slut, stämmer det?.

– Jag kan varken bekräfta eller dementera uppgifterna, säger han.

Är det vanligt med den typen av klausuler?

– Det förekommer när båda parter är överrens om att det är det bästa. Men vanligt är det inte.

Finns det sådana kontrakt i ÖSK just nu?

– Ja, det gör det.

Sjögren vill alltså inte kommentera uppgifterna om specialklausulen. Men stämmer uppgifterna så lär ÖSK få öppna plånboken för att kunna behålla örebroarnas nye ögonsten. I måndags presenterade Aftonbladet uppgiften att Ajdarevic för närvarande har en månadslön på 28 000 kronor i ÖSK. Den summan kommer i nuläget inte att räcka långt om talangen ska kunna hållas kvar på Behrn arena.

Astrit Ajdarevic är lika tystlåten om avtalets utformning som ÖSK.

– Det som står i mitt kontrakt kan jag inte snacka om. Jag kan inte och vill inte, säger han.

Hur ser du på din framtid i Örebro?

– Jag trivs med klubben och staden. Spelarna och tränarna har tagit bra hand om mig. Jag trivs och det är bara att köra på.