Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Suf borde ha avvaktat utredning"

Christer Svensson, vd på Trafikcenter i Kvarntorp, vill inleda ett samarbete inom länet kring transport- och fordonsutbildning. Han anser att Sydnärkes utbildningsförbund borde ha avvaktat med att starta en egen transportinriktning.

Annons

– Jag vill skapa ett MTG-gymnasium där motor och teknik är integrerat och jag tycker att de kunde ha avvaktat utredningen kring det, säger Christer Svensson.

Svensson har bjudit in representanter från näringslivet och motor- och transportbranschen för att på torsdag diskutera vidare en idé som han har drivit under flera år om att starta en utbildning i länet där de olika utbildningsaktörerna samarbetar.

Han menar att de dyra transportutbildningarna skulle kunna göras billigare genom samordning och att kraven från näringslivet kunde mötas bättre om man har tätare kontakter om hur utbildningen ska utformas. Svensson ser den nya gymnasiereformen, med mer yrkesinriktning och starkare koppling till näringslivet, som ett starkt skäl till att få i gång ett samarbete.

– Farhågan är att vi håller på att konkurrera om för få elever. I stället för att konkurrera borde man kunna hitta samarbetsmodeller, säger Svensson och syftar på de utbildningsaktörer som finns i länet.

Läs mer i onsdagens NA.

Fotnot: Trafikcenter är ett dotterföretag till Länstrafiken i Örebro AB.