Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundhage: "Positivt samtal med Marie"

Kristin Hammarström har redan öppnat för en fortsättning. Nu gör tvillingsystern Marie detsamma.

Annons
Pia Sundhage hoppas att både Kristin och Marie Hammarström gör comeback.

I dagens NA, papperstidningen (som går att köpa som e-tidning nedan) berättar Marie Hammarström om tankarna kring en comeback, trots att det bara är 18 dagar sedan hon blev mamma för första gången.

Förbundskapten Pia Sundhage är mycket glad över att landslagsmittfältaren, som tog en paus i karriären efter EM- och SM-bronsen 2013, öppnar för en comeback. Sundage har redan ringt upp Marie och haft ett snack om framtiden.

– Ja, det var ett positivt samtal. Jag uppfattade det i varje fall inte som om hon sa nej, säger Sundhage.

Hur snabbt kan man vara tillbaka efter att ha fött barn?

– När jag var förbundskapten i USA blev både Christie Rampone och Kate Markgraf mammor, och båda var väldigt snabba tillbaka. Christie var i landslagsspel mindre än ett halvår efter födseln.

– Sedan är det inte alldeles enkelt, både det fysiska och sociala måste fungera. Men jag skulle uppskatta och välkomna det väldigt mycket om både Kristin och Marie skulle försöka komma tillbaka. Visst vore det fantastiskt om båda morsorna spelade VM.

Hur ser du på Maries chanser att konkurrera om en VM-plats?

– Vi har en hel del spelare som slåss om mittfältspositionerna, men kommer hon tillbaka till den kalibern hon hade när hon lämnade fotbollslivet så är hon definitivt med och konkurrerar.

Läs mycket mer i söndagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!

Annons