Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundin, dina svar saknas!

Sundins ej uppfyllda försäkran: Sundins handslag september 2020 försäkrade för PRO om en uppföljning av konsekvenserna av nattetid halvt stängd akutmottagning vid Lindesbergs lasarett. Vid det försäkrande handslaget överlämnande PRO 13 000 namnunderskrifter som insamlats på endast två dygn! Företagare i norra länet samlar nu 1 247 företag, varav flera har natt-skift till exempel Kopparbergs bryggeri, Guldsmedshytte bruk, Meritor, Korsnäs.

Tystnad: PRO och alla dessa företag har i upprepade gånger bett om ett möte med Karin Sundin, men inga svar. Emejl, telefon, brev, även rekommenderade brev, men inga svar från Karin Sundin på åtta månader! Total tystnad! Är det respekt från dig Karin Sundin som förtroendevald ?

Sundin sluta tig om kostnaderna och visa de sanna siffrorna!

Motiv för Sundins beslut om stängning:

1. Ekonomisk besparing? Tre underläkare, så kallade primärjourer, behövs årligen för att upprätthålla nattöppen akutmottagning. Vardera med bruttolön på cirka 700 000kr/år. Alltså en förhoppning att spara cirka 2 miljoner kronor/år.

Men patienter som skickas vidare till akutmottagning på USÖ eller Karlskoga kommer ju där att ta extra läkartid i anspråk. Kostnad?

Ambulans nyttjas nu i ökad grad. Officiella ambulanstaxan i Sverige är 960 kr/mil. Till USÖ är det 9,6 mil tur och retur och till Karlskoga 14 mil. Enligt inofficiella källor på grund av nattetid stängd halva akutmottagningen, Lindesbergs lasarett, cirka tre extra ambulans-transporter per natt – kostnad cirka en miljon i månaden, cirka 12 miljoner/år!

Sundin vet säkert kostnaderna för Region Örebro län för dessa extra ambulanstransporter och även kostnaderna för patienters resor nattetid Lindesberg-Örebro med taxi, sjukresor och privata bilar. Kostnad, Sundin ?

Helt utebliven besparing!

2. Frigöra opererande kirurger: Ingen opererande kirurg är primärjour, så denna något okunniga förhoppning i Sundins beslut kom väl helt på skam ?

Och miljövänligt är väl inte ökningen av transporter som Sundins centralisering medfört.

Hur många extra ton koldioxid, Sundin ?

Slusats: Sundin svara den växande opinionen i norr och väster, och den nu också ökande opinionen i centrala Örebro län på grund av USÖ:s akutmottagnings långa väntetider.

Sundin sluta tig om kostnaderna och visa de sanna siffrorna!

Sundin släpp prestigen och öppna den nattetid stängda halvan av Lindesbergs akutmottagning och spara kostnader, miljö och lidande.

Företagare och läkare genom

Per Sander, Ola Hedblad och Peter Jilke

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel