Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundströms besked – skippar operation: "Nyckelbenet sticker fortfarande ut"

Det var i slutet av bandymatchen mellan ÖSK Bandy och IFK Rättvik som olyckan var framme – Alexander Sundström åkte på en smäll fick ledas av isen efter att hans nyckelben hoppat ur led och stack ut från axeln.
Och nu har Sundström tagit beslutet att inte operera sig efter läkarnas besked, för att kunna spela med Örebro Black Knights i sommar.
– Ska hålla mig borta från tacklingar och ska undvika att gå på höga bollar.

Det blir ingen operation för Alexander Sundström efter den förödande tacklingen han åkte på när ÖSK Bandy mötte IFK Rättvik på hemmaplan.

Sundström blev liggandes med svåra smärtor på isen och fick sedan bäras ut ur hallen för att sedan köras i ilfart till akuten på USÖ. Han vänstra nyckelben hade hoppas ur led och några ledband i axeln var paj.

Nu knappt två veckor efter smällen har Sundström fått besked från läkarna – det blir ingen operation.

– Tja, det rullar på och jag mår bra samt att axeln på väg åt rätt håll. Men mitt nyckelben sticker fortfarande ut. Kosmetiskt sett ser det kanske inte så bra ut och det gör ont. Men annars är allt bra, säger Sundström.

LÄS MER: Nyckelbenet ur led – bandysäsongen över för Sundström som kan missa hela året med Black Knights: "Har ett svårt beslut att ta"

Sundström hade alltså två alternativ: att operera och bli borta i minst ett halvår och bli helt bra igen. Eller att låta nyckelbenet stå rakt ut och låta det vara så resten av livet, och köra på med rehab i några veckor innan superserien i amerikansk fotboll drar igång.

ÖSK-mittfältaren och försvarsspelaren i Black Knights träffade sin läkare under tisdagen och fick beskedet att det var inte så allvarligt, utan det kunde vara värre.

– Jag kommer kunna spela som vanligt till sommaren. Ska försöka börja spela igen i maj kanske när jag är helt hundra i axeln. Men det kommer bli två månader av mycket rehab sa läkaren. Jag har ju haft småskador förut men ingen skada som varit lika stor som denna, säger Sundström.

På schemat framöver står alltså stenhård rehab och att delta så gott det går på träningarna med Black Knights inför premiären i april. Smärtan i axeln är det som oroar Sundström mest.

– Jag kommer inte kunna tacklas så klart då jag inte vet hur axeln skulle reagera om jag råkar landa på den. Axeln kommer ju aldrig kunna hoppa ur led igen för den är redan ur led. Det värsta skulle nog vara om jag bryter det andra nyckelbenet. Då är det kört, säger Sundström och fortsätter:

– Jag kommer kunna träna och vara stabil på min position då jag mest jobbar med mitt fotarbete och läser spelet. Ska hålla mig borta från tacklingar och ska undvika att gå på höga bollar. I bandyn blir det svårare när jag ska hålla i klubban. Men jag är ganska hoppfull. Jag var rädd för att det skulle bli operation för då hade jag missat allt hela säsongen och varit borta helt.

Just nu gäller det att Sundström biter ihop och tänker på att det kunde varit värre berättar han. Och att Ipren kommer finnas nära till hands under hela säsongen med Black Knights.