Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Superdrama när ÖSK tog poäng mot Göteborg efter två sena straffmål

Efter ett osannolikt drama med två straffmål i slutet klarade ÖSK 2-2 borta mot IFK Göteborg.

Annons

IFK Göteborg var revanschsuget efter utskåpningen i första halvleken i mötet med ÖSK på Behrn arena förra veckan (4-2) som resulterade i att tränaren Jörgen Lennartsson fick sparken. Dessutom var tre spelare utbytta till söndagens returmöte.

Men ÖSK stod upp bra på Gamla Ullevis omtalade hybridmatta, en blandning av naturgräs och konstgräs.

Första halvleken blev spelmässigt jämn med bra chanser åt båda hållen. Hemmalaget tvingade Oscar Jansson till ett par kvalificerade räddningar och även ÖSK hade flera möjligheter att spräcka nollan.

Bästa möjligheten fick Nahir Besara, tremålskytten i förra mötet, som sköt över från nära håll i upplagt läge efter att Kennedy Igboananike öppnat upp.

Kennedy var tillbaka från start och hade en en giftiig nick över i första halvleken.

Men i den andra halvleken gick det mesta snett. Anfallaren Nahir Besara, tremålsskytten i förra mötet, utgick i halvtid med ryggsmärtor och ersattes av Victor Sköld.

Trots det skapade ÖSK chanser och bland annat hade Nordin Gerzic en frispark som touchade en hemmaspelare och bollen träffade ovansidan av ribban.

Inom loppet av fem minuter gjorde Blåvitt två mål.

Dansken Sören Rieks nickade in 1-0 från straffpunkten i den 58:e minuten efter inlägg från Emil Samuelsson från högerkanten.

Fem minuter senare fick hemmapubliken - 10 330 på plats - jubla på nytt.

Mikael Boman nickade in 2-0 i 63:e minuten på Sebastian Erikssons inspel och matchen såg i det läget ut att vara avgjord.

Lite senare haltade mittbacken Michael Almebäck av planen skadad och ersattes av Arvid Brorsson.

Men i 82:a minuten fick ÖSK nytt hopp när Göteborgs försvarare Emil Salomonsson täckte ett skott från Maic Sema med handen i eget straffområde.

Straff för ÖSK och Salomonsson utvisad efter sitt andra gula kort.

Kennedy Igboananike var iskall på straffen, sköt i ena krysset, och reducerade till 2-1. Kennedy som långa stunder var utbuad av hemmapubliken som ansåg att ÖSK-anfallaren föll alldeles för lätt i närkamperna.

Kennedy fick även en varning efter ett tumult med målvakten Pontus Dahlberg när han skulle hämta bollen i nätmaskorna efter straffmålet.

På övetid hade inhopparen Filip Rogic en nick som gick mot bortre krysset men där Dahlberg gjorde en fantomräddning.

Men i sjätte övertidsminuten tilldömdes ÖSK en ny straff efter att Mickael Omoh blivit fälld av Mikkel Diskerud och Maic Sema rullade in 2-2 på matchens sista spark. Arga hemmaspelare ansåg att det var hands på Omoh men domare Kaspar Sjöberg, Malmö, stod på sig.

Samtidigt som publiken stod kvar och skrek "domarskandal, domarskandal" tackade ÖSK sina supportrar efter det dramatiska slutet.