Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avslutade proffskarriären i Degerfors – nu ska Emil Johansson spela med sin bror: "Några kängor kommer han få"

Efter en framgångsrik karriär valde Emil Johansson att lägga skorna på hyllan för att bli ambulanssjuksköterska.
Men han släpper inte fotbollen helt. Nu har försvararen gjort klart med Bråten i division 5 där han blir klubbkamrat med sin lillebror Per.
Dessutom är det klart att han blir assisterande tränare för Degerfors U19-lag.

Annons
Emil Johansson sadlar om till tränare för DIF:s U19-lag. Bild: Veronika Ljung-Nielsen.

Det var i början av oktober som Sporten kunde avslöja att Emil Johansson skulle avsluta sin proffskarriär på grund av skador.

Degerforsförsvararen hade under 2014 trasat sönder knäet, 2015 diagnosticerats med den kroniska reumatiska sjukdomen Bechterews sjukdom och 2016 dragits med ljumskproblem.

– Men det som blev avgörande var när jag kom tillbaka i juli och drog baksidan igen. Då kände jag: Det här går faktiskt inte längre. Det var då polletten föll ned, det får bli så här. Så jag har berättat för grabbarna i laget att det här blir min sista säsong, sa Johansson då.

Säsongen i superettan blev hans sista, men kärleken till fotbollen finns kvar. Nu berättar Nya Wermlands-Tidningen att Johansson skrivit på för Bråten i division 5. Där får han dela omklädningsrum med sin lillebror Per.

– Det ska bli kul. Det känns kul att inte sluta helt, jag tycker det är roligt att spela och det verkar vara ett härligt gäng i Bråten, säger Emil Johansson till tidningen.

Och han ser fram emot att kampera ihop med sin bror.

– Jag har ju lite temperament, men vi kommer faktiskt jättebra överens. Jag tror det kommer gå bra. Men visst, några kängor kommer han säkert få. Men han vet hur jag är och kan ta det och han kommer säkert skälla på mig också någon gång.

Efter en 13 år lång proffskarriär har han lyckats samla på sig en hel del erfarenhet. Något som han hoppas kunna bidra med när han också tar rollen som assisterande träaer i Degerfors U19-lag.

– Vi pratade lite om det efter säsongen och när jag kände lite på det så kände jag att det vore jäkligt kul, att få hjälpa spelare upp i A-laget. Jag har varit på en nivå själv och har lite erfarenhet av vad som krävs för att ta steg uppåt i karriären. Det känns stimulerande, att få hjälpa till med saker man själv har varit med om.

LÄS OCKSÅ

► (+) Avslöjar: Degerforsstjärnan lägger av – för att bli ambulanssjuksköterska: "Kroppen fungerar inte"

Mer läsning

Annons