Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Superinhoppet gav ÖSK tre poäng

Maic Sema hann knappt komma in på plan innan han med två mål sköt ÖSK till vändning och seger mot Göteborg.

Annons

NA:s Lasse Wirström och Eric Fiedler direktrapporterade: Klicka här för att komma till matchrapporten!

Göteborg hade inte förlorat så långt i allsvenskan. Men ÖSK skulle se till att sätta stopp för den sviten.

Detta efter en mycket underhållande match inför 8 451 åskådare på Behrn arena.

Det började med att ÖSK tog tag i matchen och hamnade i förarsätet. Robert Åhman Persson blev målskytt för andra matchen i rad när han från nära håll petade in 1-0 i den sjätte minuten. Det som dock fastnade på näthinnan var Astrit Ajdarevic rabona-inlägg till Daniel Gustavsson som i sin tur hittade Åhman Persson.

Men IFK Göteborg hade svar på tal. I 26:e matchminuten nickade Mikael Boman helt omarkerad och på vackert inlägg från Emil Salomonsson in kvitteringen fram till 1-1.

Göteborg tog i halvlekens slutskede över kommandot, och tog med sig det in i andra halvlek. I 64:e minuten tog det för dagen lilaklädda laget ledningen när Sören Rieks visade klass och la in ett skott långt utom räckhåll för Jacob Rinne.

ÖSK-tränaren Alexander Axén bytte ut Alhassan ”Crespo” Kamara i 67:e. Sema tog Kalle Holmbergs plats på kanten, Holmberg som i sin tur flyttade upp på topp. Det skulle visa sig bli ett succédrag.

Med bara en minut hittade Astrit Ajdarevic med en strålande passning Sema i djupled. Han rundade förre ÖSK-keepern John Alvbåge och kvitterade till 2-2. Men Sema var långt ifrån färdig.

För inte långt därefter klev han fram på nytt. Åter en fin passning från Ajdarevic, denna gång till Robert Åhman Persson som nickade ner till Sema. Nyförvärvet bestämde sig snabbt för ett avslut utanför straffområdet och hittade rätt alldeles intill vänstra stolpen.

IFK Göteborg flyttade fram spelet, försökte forcera in en kvittering men ÖSK och Jacob Rinne stod pall och höll undan till säsongens tredje trepoängare.

ÖSK är tabellsexa efter fyra omgångar i en något haltande tabell. Ny match väntar på onsdag borta mot nykomlingen Östersund.