Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Supporter döms för våldsamt upplopp

En Djurgårdssupporter som åtalats för våldsamt upplopp efter en ÖSK-match dömdes i dag av Örebro tingsrätt.

Annons

Det var efter ÖSK-Djurgården den 31 maj 2014 som flera Djurgårdsanhängare hade samlats på Pitchers i centrala Örebro.

Efter klockan 01 på natten utbröt ett bråk utanför krogen på Engelbrektsgatan.

Polisens insatsledare på platsen beskrev i tingsrätten stämningen som rörig och stökig och att en grupp på cirka 30 personer vägrade lämna området. Några av dem var maskerade och tillsammans med hennes kolleger försökte polisen skingra undan den stora klungan mot Järntorget.

Under bråket kastades glasflaskor och andra föremål mot poliserna och ordningsvakter, uppgav polisen i tingsrätten.

En 27-årig man, som senare åtalades för våldsamt upplopp, identifierades av polisen efter att ha kastat en cykel mot dem.

27-åringen medgav att han var på platsen, men nekade till att ha kastat något. Enligt honom började poliserna mota honom och de andra i klungan mot Storbron och han kunde därför inte gå tillbaka.

Tingsrätten dömde på tisdagen 27-åringen för våldsamt upplopp. Rätten anser att det är bevisat tack vare vittnesmålet från polisen. Straffet blev 100 dagsböter.

Ytterligare en man, en 52-åring, som åtalades för brottet frias av tingsrätten eftersom det inte anses bevisat att han deltagit i det våldsamma upploppet.