Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Supporterklubben stöttar orienterarna

En idrottsklubbs verksamhet bygger till stor del på ideella krafter. För Hällefors orienteringsklubb kommer mycket av kraften från supporterklubben. I söndags ordnades den årliga julbasaren.

Som ett stöd till klubben, både med ekonomi och med verksamhet, har supporterklubben följt Hällefors orienteringsklubb i 41 år.

– Vi stöttar speciellt ungdomssatsningarna ekonomiskt, och försöker hjälpa till om det fattas någon utrustning, berättar Elsa Nilsson, som själv också är orienterare i klubben.

Supporterklubben hjälper också till med höst- och vårstädningen i och omkring klubbstugan, som ligger strax utanför Hällefors. Dessutom brukar de jobba som funktionärer vid klubbens tävlingar. De står för marketenteriet, det vill säga att förse de tävlande med mat, dryck och fika.

Julbasaren är årets största satsning i supporterklubben.

– Vi säljer bröd som medlemmar i klubben har bakat. Det finns matbröd, småkakor, bullar och saffransbröd, berättar Elsa.

Nytt för i år är att basaren också har en loppis som supporterklubben står för. Dessutom säljs handarbete.

– Varannan måndag träffas supporterklubbens medlemmar och gör handarbete tillsammans, berättar Mary Sundin. Det är en social bit i den här klubben också. Vi är 16-18 stycken som brukar träffas och ha det väldigt trevligt.

I årets försäljning finns raggsockor och mössor, och broderade juldukar med till exempel hardangersöm. Dessutom tovade små figurer, och trasmattor som man kan vinna i lotteriet.

När damerna får frågan om de tycker engagemanget är roligt, skrattar de allihop.

– Ja, det är klart. Annars skulle vi inte göra det, säger Mary.

Hällefors orienteringsklubb, HOK, bildades den 18 november 1952. För 41 år sedan bildades supporterklubben som stöd till orienteringsklubben, och för 31 år sedan hölls den första julbasaren, den som åter ordnades i söndags. I samband med basaren säljer Hällefors orienteringsklubb också adventsgranar.

– Vi har huggit dem själva, säger Johnny Brandt, ordförande i HOK.

En jämn ström av granköpare strömmar till försäljningen. Många beställer också hemkörning av gran, vilket är ännu en service HOK står för.

– Strax innan jul kommer vi också att sälja julgranar för inomhusbruk, säger Johnny.

Katarina Hanslep

019 155259

[email protected]