Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Supporterresa stoppas efterhot och förstörelse av buss

Publiken har fått upp ögonen för Örebro Hockeys framfart i allsvenskan. Och supporterklubben 14–3 får cred för en nymornad, positiv läktarsång.
Men ställer in alla organiserade resor.
Orsak: Svineri och hot under resan till Leksand för en dryg månad sedan.

– Om vi inte kan garantera säkerheten för våra medlemmar och andra resenärer så kan vi inte ta på oss att anordna resor. Det är en liten grupp som missköter sig, men det drabbar kollektivet, säger Markus Gustavsson, ordförande i supporterklubben.

14–3 växer och frodas – och hyllas för sina positiva ramsor och sköna stämningsskapande de senaste hemmamatcherna.

”Satte ned foten”– Vi satte ned foten för några veckor sedan och bestämde oss för att ta tag i sjungandet. Vi vill inte att Örebro ska förknippas med en massa hatramsor och annat korkat, och har fått väldigt bra respons. Vi jobbade lite fel tidigare, koncentrerade oss främst på att ta fram halsdukar och sånt. Men laget och klubben förtjänar ett riktigt bra stöd, säger Markus Gustavsson.

Tyvärr finns en klick ”fans” som skapat oro i de egna leden. När supporterklubben ordnade bussresa till Leksand den 16 oktober spårade det ur.

”Svinade ned”

– Det var ett gäng som svinade ned i bussen, förstörde inredning och hällde öl högt och lågt. Men allra värst var att de hotade andra örebroare med stryk under resan. Sånt kan vi inte ha med att göra.

Kan ni inte ”porta” bråkstakarna från era bussar?– Vi är en ny förening och har svårt att handskas med sånt. Vi är inte beredda att sätta hälsa och privatliv på spel, och det förekommer hot.

Så tills vidare gäller resestopp?– Ja. Vi organiserar inga resor innan vi funnit en lösning på problemet. Det är tråkigt, eftersom det drabbar många som faktiskt vill följa och stötta laget.

Till Västerås i kväll går inga bussar i regi av 14–3. Däremot säger sig Markus Gustavsson ha hört att den stökiga ”falangen” bokat buss.

– Jag vet att många i vår förening drar sig för att åka dit, eftersom det är stor risk att det kommer att spåra ur.

Kärnan i 14–3 är ett kompisgäng om ett 30-tal hockeyentusiaster. Klubben har runt 200 medlemmar, och växer med de framgångar Örebro Hockey visar upp.

– Intresset ökar hela tiden, och det är jättekul. Vi jobbar hårt för att skapa en bra och positiv stämning i hallen. Ingen ska behöva oroa sig för att ta med barnen och ställa sig i klacken. Vi står för allt annat än våld och hat, och ju fler vi blir, desto bättre.