Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Supportrar drabbade samman i Örebro

Lördagens möte mellan ÖSK och Helsingborg fick ett tråkigt efterspel under natten mot söndagen:
Ett 30-tal personer drabbade samman i ett slagsmål i Slottsparken.
I samband med händelsen omhändertog polisen en person från Helsingborg och en från Örebro.

- Larmet om händelsen kom strax efter klockan två på natten. När patrullen kom fram till Slottsparken var det ett 30-tal personer på platsen, berättar polisens vakthavande befäl Thomas Ginghagen.

Enligt uppgifter till NA tvingades polisen inledningsvis freda sig med batonger och pepparspray. Till slut lyckades polisen skingra grupperna från varandra.

Två personer omhändertogs för berusning.

Några anmälningar om misshandel finns emellertid inte.

- Det är ytterst sällan någon vill anmäla någon annan för misshandel i samband med de här bråken, oavsett hur mycket de slåss, konstaterar polisens presstalesman Torbjörn Carlson.

Redan innan matchen mellan ÖSK och Helsingborg var det oroligheter på stan. Supportrar till gästerna från Skåne attackerade enligt polisen vanligt folk på gatan, på väg till Behrn arena.

146 personer ingick i HIF-klacken under matchen. I den organiserade bussresan till Örebro deltog dock bara ett 50-tal.

- Vi visste att det var ett gäng helsingborgare som stannade kvar i stan och övernattade på ett hotell. Det är en rimlig gissning att det var den gruppen som var inblandad i Slottsparken, säger Ronny Wiking, säkerhetsansvarig hos Örebro SK.

Vilka örebroare som var inblandade i storbråket i Slottsparken vet inte Ronny Wiking.

- Det finns en klick som ställer upp om det vankas bråk. Jag skulle inte säga att de ingår i vår supporterklack Kubanerna, men de står ju på läktarna när det är matcher.