Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svantessons uttalande får mig att le

Replik

Man kunde inte låta bli att le när Elisabeth Svantesson (M) uttalade sig om den orättvisa pensionärsskatten (NA 9 november). Och att S inte hade rättat till den var häpnadsväckande. Vad jag minns så var det hon som var med och införde denna. Arbetslinjen gällde så sjuka, arbetslösa och pensionärer omfattades av alla jobbskatteavdrag som skulle göra att man fick bukt på arbetslösheten. Sjuka som låg inne för vård fick brev från arbetsförmedlingen att nu var sjukperioden förbrukad så ut på marknaden och sök jobb.

Reinfeldt ville att vi skulle öppna våra hjärtan och ta emot människor som sökte skydd och även för deras äldre anhöriga.

Pensionssystemet är underfinansierat men naturligtvis skulle pensionärerna dela med sig av kakan så systemet blev ännu hårdare belastat. Varför är det nästan jämt pensionärerna som skall öppna plånboken när det fattas pengar. Nu senast skulle de få en liten förstärkning på cirka 60-70 kronor i månaden. Denna fantastiska höjning räcker till två kvällstidningar på en månad.

”Pensionären”

Fellingsbro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel