Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svårt att bli av med råttor i miljörummet

Jag bor centralt i en lägenhet med ett så kallat öppet miljörum. Sedan cirka två månader tillbaka så har vi stora råttor därute och Öbo har lovat att Anticimex ska komma men ingenting händer. Igår kväll var det minst tre råttor därute och det finns säkert fler. Vi hade ett likadant problem i somras

Det är inte roligt att slänga skräp när råttorna är cirka 25-30 cm stora och då är det utan svans

Jag upplever det som att Öbo gärna bygger nytt och fräscht men för oss som bor i äldre hus så kan det gärna förfalla lite. Är det för att det inte finns tid att bry sig om även de äldre gårdarna?

”Irriterad Hyresgäst”

Örebro

Svar direkt:

Rent generellt är det ett stort problem att det finns en hel del råttor i stadsmiljön och vi har full förståelse för känns obehagligt för dig som hyresgäst. Vi arbetar kontinuerligt tillsammans med saneringsföretag för att få bukt med problemen. Men, det är tyvärr inte enkelt att bli av med råttorna som är smarta och gillar det skräp som finns vid miljöstationer och sopkärl.

Vi vill passa på att uppmana den som ska slänga sitt avfall att se till att inte slänga det utanför kärlen, men inte heller mata fåglar för även det drar till sig råttorna. Vi jobbar på för att minska antalet råttor och kan bara beklaga att du som bor hos oss ibland tvingas möta dem.

Harriet Arnold

chef kommunikation & marknadsföring

Örebrobostäder AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel