Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svårt att vara engagerad utan hörsel

PRO Örebro län arbetar ständigt med att få människor delaktiga i föreningsverksamheten. Vi märker dock att många fjärmar sig från att delta på grund av dålig hörsel vilket gör att de inte kan ta del av samvaron med andra. Redan nu när hjälpmedlen är gratis ser vi ofta att äldre väljer bort hörapparat fast behov finns. Vi fasar för hur det kommer att bli när en kostnad ska tas ut. Det finns, som många vet, ett stort antal pensionärer med mycket låg pension och som alltid måste prioritera vad man lägger pengarna på.

Det pratas från beslutsfattare ofta och gärna om ensamhet och psykisk ohälsa bland äldre. Just att inte höra eller se måste ändå vara bland det viktigaste för att fullt ut kunna ta del av samhället och därigenom eliminera riskerna för ensamhet och isolering.

PRO Örebro län ser inte vad som är rättvist och jämlikt med de nya reglerna gällande kostnader för hjälpmedel. Tvärtom slår det hårdast mot grupper som oftast har det svårare ekonomiskt än andra.

PRO Örebro län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel