Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svårt avhysa hyresgäst som är en familjemedlem

Sverige är fantastiskt! Om du äger en lägenhet och hyr ut den till en familjemedlem, så kan du helt plötsligt inte avhysa denne, om det blir problem med betalning av hyran! ( nej, ni bor inte i samma lägenhet). Nej inte ens om denne missbrukar och förstör lägenheten ...

Problemen består av flera små juridiska spetsfundigheter:

1. Din familjemedlem som visserligen är myndig sedan länge, har inte uppgett någon korrekt folkbokföringsadress, varpå Kronofogden skickar krav till fel adress.

2. Även om kronofogde fått meddelande om var personen befinner sig skickas inte delgivningsman till aktuell adress (däremot räkningar för delgivningsförsök).

3. Sociala myndigheter gör inga ”hembesök” trots flertalet orosanmälningar om missbruk av bland annat droger (detta har pågått i över 1 år!).

4. Polisen kan inget göra så länge personen anses vara ett ”familjeärende” och inte blivit påkommen med brott och så länge Kronofogde inte begärt handräckning! Vilket kronofogde inte gör på grund av fel mantalsskrivningsadress.

5. För att inte själv få problem med betalningsanmärkning tvingas du således betala hyra och el, för en annan person som bor i en lägenhet som du visserligen äger men inte själv bor i ( personen är agressiv på grund av drogproblematik).

6. Enda sättet att få ut personen torde vara att sluta betala, dra på sig betalningsanmärkning och få införsel/kvarstad av Kronofogde, varpå du förlorar din egen bostad.

Grattis Sverige! Bovarnas paradis!

”bovarnas paradis”

Bergslagen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel