Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svårt för äldre att komma ut

Örebro kommun skryter över hur bra det är i Örebro. Men det kanske bara gäller på sommaren? Nu när det är vinter och så har varit i två månader är stadens centrum fortfarande så gott som oframkomlig för äldre och funktionshindrade.

Fortfarande finns snö, modd, isvalkar, ja, små isberg på gångbanorna. Har någon hört talas om ”snösvängen”? Förr gjordes riktade insatser för att snabbt få bort is och snö från gångbanorna så att folk kunde ta sig fram. Vad hjälper det med alla pengar på att försköna torgen i centrum? Gäller det bara på sommaren?

Vad säger City Örebro och Stina Storm? Nog är det väl i köpmännens intresse att folk kan handla i centrum. Förstår man inte att man driver bilburna till Marieberg och andra platser. Jag vet att många äldre inte vågar sig ut över huvud taget för man kan inte ta sig fram med till exempel rollator och vågar inte riskera att halka och bryta ben eller lårbenshals. Många kommer inte ut alls på nu nära två månader. Och hur blir det när det börjar smälta? Risken är ju att det under ett tag blir ännu värre att ta sig fram.

Tänk om man kunde ta lite av torgpengarna och pengarna till Bernadottejubileet för att göra det framkomligt i centrum för oss medborgare. Prata bara inte om att snöröjningsanslaget är förbrukat.

Det måste ju vara flexibelt och beroende på väderförhållandet. Använd pengar till vad som är nödvändigt och spara på kungafjäsket.

”Arg och besviken medborgare i Örebro”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel