Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svårt hitta valarbetare

Vänsterpartiet och Ung vänster bjöd i måndags kväll in intresserade som kan tänka sig att engagera sig i partiet. Men det var ingen stor tillströmning till mötet.

– Vi har samma problem som de övriga partierna med att hitta folk som är villiga att ställa upp, säger Mårten Franzson (V), ersättare i fullmäktige.

Engagera sig

Syftet med inbjudan var att hitta människor som kan tänka sig att engagera sig i partiet och ställa upp på listor, eller som vill jobba mer handfast med själva valarbetet inför valet i höst. Det kom sju personer, alla engagerade i partiet sedan tidigare.

– Vi behöver en föryngring, säger Mårten Franzson, som menar att partiets medlemmar börjar bli till åren.

Många svårigheter

Svårigheterna med att locka personer till politiken är många, menar Franzson.

– En tendens vi ser är att folk inte har tid, inte orkar eller inte ser någon mening med att engagera sig. Någonstans finns det ett politikerförakt också, säger han.

Partiet hade även ett möte i måndags om hur de ska ställa sig till Socialdemokraternas inbjudan till ett eventuellt samarbete.

– Det är lite för tidigt att säga hur det blir. Socialdemokraterna har sonderat lite. Det finns en grupp i vårt parti som kan tänka sig att ha ett samarbete. Sedan finns det de som tycker att det är bättre om man står för sig själv, säger Mårten Franzson, som själv tillhör den senare falangen.

Han menar också att ett samarbete hänger på vilka som finns med på vallistan.