Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svårt med bonuslön för assistent

Replik: Apropå bonus till personliga assistenter, NA 9 september.

Jag vill ge en nyanserad bild inlägget från en personlig assistent. Det finns i denna bransch, som i andra, vissa företag som utnyttjar människors okunskap. Ett sådant missbruk leder till ojusta villkor för såväl assistenter som kunder. Jag menar att detta inte ska förekomma. Timlöner på 106 kr/tim är väldigt lågt för ett så viktigt och uppskattat jobb. De bolag som betalar dessa låga löner har råd att höja dem.

Arbetet som personlig assistent är viktigt och värdefullt för människor som har omfattande funktionshinder. Dock ser jag det som svårt, även i vissa avseenden oetiskt, att finna en lönemodell som är bonusbaserad.

Givetvis finns det ett lönespann i branschen. Lönespannet ligger runt 115-160 kr/tim, utöver det ob-ersättning och semesterersättning. Snittlön i branschen ligger runt 140 kr/tim.

Något som direkt påverkar lönesättningen är så klart ersättningen som betalas till samordnaren. Normalt ersätts bolaget med 304,80 kr/tim, på det ska löner och bolagets övriga kostnader betalas. Dock har Örebro kommun beslutat att ersättningen ska vara 260 kr/tim till anhöriganställda och 275 kr/tim om en icke anhörig arbetar. Skillnaden i ersättning är forum för en annan diskussion. Dock innebär ersättningen att löneläget påverkas i motsvarande grad.

I detta vill jag passa på att rikta ett stort tack till alla personliga assistenter som gör ett viktigt arbete för de svaga i vårt samhälle.

Joakim Malm

vd Livsam Personlig Assistans AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel