Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svartvit utställning med länets stora konstnärer

Hallsbergs bild och konstförening samlar konstnärer från hela länet med olika tekniker. I utställningen som startar i dag i Bergöö-huset har alla en sak gemensamt: allt går i svart och vitt.

Hallsberg. Grafik, måleri, teckning, foto, skulpturer, broderi, glas och keramik. 33 av länets konstnärer och formgivare finns representerade. Några bor i länet, några utanför, men med koppling hit. Det hade varit svårt att göra en utställning med alla dessa storartade konstnärer om de inte hade färgerna – svart och vitt gemensamt. De två färgerna gör att teknik och utförande harmonierar i en enhet.

– Innan i går visste vi inte alls hur det skulle bli, men nu har det fallit på plats, säger Maria Olsson Bluum, utställningsproducent.

Föreningen har arbetat med utställningen i ett år drygt och i våras gick inbjudningarna ut. Och gensvaret blev stort.

– Det var väldigt många som ville vara med, det är jätteroligt, säger hon.

Hon väljer att inte presentera någon av konstnärerna speciellt.

– Vilka de är får man se när man kommer hit, säger hon finurligt.

Vernissagen pågår mellan klockan 11 och 17 i dag lördag och är öppen samma tid under söndag. Därefter är utställningen öppen vardagarseftermiddagar utom måndagar fram till den 5 november.