Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk politik har gått bort sig!

Annons

Vänsterpartiet eller Kommunistpartiet, som är ett mer relevant namn på ett parti som fortfarande hyllar Lenin och Stalins ideologier. I deras valmanifest inför valet 2018 står tydligt inskrivet att när de tillskansat sig makten kommer statsapparaten och det privata näringslivet att förstatligas och tas över av partiet. Det vill säga alla privata företag kommer att konfiskeras. Bankerna kommer att gå samma väg och befolkningen tvingas gå i vänsterskor, alla med storlek 47! Konsekvensen av detta blir exakt den samma som i forna Sovjet; diktatur, förtryck, korruption och annat elände. Det märkliga är att partiet ändå är nån sorts kraft i svensk politik. Kan det kanske bero på att Socialdemokraterna känner en viss gemenskap!

Man kan fundera över hur de omkring 400 tusen personer, tack och lov att de inte är fler, som stöttar detta parti egentligen tänker, om de nu gör det?

Ställer man så detta ytterlighetsparti mot den andra ytterligheten, Sverigedemokraterna, så är det de senare som i en jämförelse får klä skott för det som är förknippat med allt negativt som extrema partier står för.

Här menar jag att debatten haltar!

Det är ett hån mot dessa 1,1 miljoner väljare som också vill ha sina demokratiska rättigheter tillgodosedda.

Sverigedemokraterna, med sina omkring 1,1 miljoner väljare, som tycks sätta nån sorts hysterisk skräck i många politiska partier, ska stängas ute från den politiska gemenskapen. Alla väljare här är rimligen inte högerfundamentalister! Det är ett hån mot dessa 1,1 miljoner väljare som också vill ha sina demokratiska rättigheter tillgodosedda. Jovisst, de får ju i de olika utskotten och även i riksdagen möjligheter att påverka politiken! Vilka är problemen där?

Miljöpartiet, med sina omkring 200 tusen röster, säger 200 tusen röster, har ett makabert inflytande på svensk politik med sin populistiska symbolpolitik!

Per Bolund, bostadsminister och som jag förstår också är biträdande finansminister, (håll dig på benen Magdalena Andersson) har i fall nåt en viss framgång när han i ett nyhetsprogram berättade att det inte längre behövs byggnadslov för att bygga en altan vid sitt hus. Det går framåt för Sverige!

Att den så kallade Alliansen är död och begraven och sannolikt aldrig kommer att uppstå torde stå klart för alla och envar utom för Jan Björklund som likt en papegoja upprepar att om bara Moderaterna tar avstånd från Sverigedemokraterna så blir allt som det gamla. Vadå ta avstånd ifrån?

Varför inte redan nu, och inför ett nyval eller inför kommande val, försöka med greppet att skapa en ny Allians ...

Nu förhåller det sig så att Jan Björklund abonnerar på ”Vända kappan efter vinden” rollen. Han blev ju som bekant Socialdemokrat över en natt. Förhoppningsvis att Ulf Kristensson har bättre kvaliteter!

Varför inte redan nu, och inför ett nyval eller inför kommande val, försöka med greppet att skapa en ny Allians med Moderater, Sverigedemokrater, KD och kanske ett Liberalt parti som inte är intresserade av att sitta i knät på Socialdemokraterna.

Kan man inte komma fram i en sån riktning kommer vi med all säkerhet att få dras med en regeringskonstellation som den nuvarande under de kommande 100 åren! Vill svenska folket ha det så?

Ebbe Nyström

Askersund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons