Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenska och utländska köttbullar

Helt på beställning friskade brisen i exakt vid starten av nationaldagsfirandet vid hembygdsgården i Hallsberg, och fick de svenska fanorna att bre ut sig framför fullsatta bänkrader.

Solen värmde starkt mot allas ryggar, och fick en del att föredra skuggan istället.

Årets talare var Anna-Karin Landin från Hushållningssällskapet. Bland mycket annat talade hon om då hon höll i en matlagningskurs för äldre och nyanlända svenskar.

– Från Sverige hade vi tänkt oss svenska köttbullar. Och det skulle snart visa sig att alla de andra länderna också hade köttbullar, några kokta istället för stekta, någon med lammfärs, men alla var de varianter av köttbullar. Så de olikheter vi först trodde skulle uppstå i köket infann sig aldrig.

Anna-Karin avslutade med att önska att fler skulle få leva i ett land som Sverige, med fred, yttrandefrihet, allemansrätt, rösträtt med flera förmåner, och på det följde ett fyrfaldigt leve för Sverige, innan välkomnandet av nya svenska medborgare tog vid.