Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige står inte på ruinens brant

2018 uppgick Sveriges BNP (bruttonationalprodukt) till 4 790 miljarder kronor.

BNP är också det vanligaste måttet som används för att beskriva ekonomisk tillväxt.

Sveriges statsskuld ligger i dag på 40.8 procent av BNP och då minskar statsskulden för varje år vilket kan tyckas vara bra. Nu är det ju så att det behövs pengar till mycket för att driva runt ett land, Sverige skulle faktiskt kunna öka sin statsskuld och ändå inte gå omkull som Sverigedemokraterna vill framhäva hela tiden när de inte talar om sanningen för sina väljare.

Att ta reda på vad saker och ting kostar för Sverige tar mindre än 1 minut

SD tjatar mycket om att invandringen kostar så mycket men då ska vi ha i åtanke att invandringen bara kostar cirka 40 miljarder vilket motsvarar ungefär 1 procent av BNP enligt en beräkning av nationalekonomen Joakim Ruist. Att då påstå att invandringen håller på att sänka Sverige är bara okunnighet och förnekande av fakta.

Att ta reda på vad saker och ting kostar för Sverige tar mindre än 1 minut som enkelt går att googla fram från säkra källor på internet.

Sverige är den sjunde största ekonomin i EU (2017).

Det är så en demokrati fungerar och det vi ska vara stolta över.

Sverige skulle med lätthet kunna ta och satsa mera på exempelvis infrastruktur som järnvägar. Men nej då, då koncentrerar man sej på att plocka bort värnskatten vilket kommer att ge dem som tjänar mest i Sverige sänkt skatt vilket var en del i januari avtalet.

Det är synd att valet gick som det gick med alla konstellationer som bildades. Så blir det när man har flera partier att rösta på och oftast lägger man sin röst på det parti som uppfyller ens egna viktiga fråga eller frågor. Det är så en demokrati fungerar och det vi ska vara stolta över. Alternativen är inte acceptabla

Alternativet med SD, KD och M hade blivit riktigt dåligt för Sverige.

Det som är viktigast för Sverige över tid är penningpolitiken och att den sköts på rätt sätt.

Penningpolitiken handlar om hur mycket pengar som ska finnas i ekonomin och hur hög räntan ska vara. Penningpolitiken kan styras av landets regering eller av landets riksbank.

Alternativet marknadsekonomi där marknaden styr gällande efterfrågan och utbud sköter sej själv utan inblandning av de styrande är sämre. Den offentliga sektorn skulle krympa och Sverige skulle bli som USA.

Jon Brossberg

Kopparberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel