Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige tappade totalsegern i spurtduell

Annika Billstam fick ge sig i spurten mot Finlands Merja Rantanen. Då föll Sverige från första till tredjeplats i världscupsammandraget i orienteringens mixedsprintstafett.

Ja, en andraplats i den sista deltävlingen hade räckt för att Sverige – och därmed Hallsbergs Lilian Forsgren, som sprang förstasträckan i världscupsegern i Halden i somras – skulle ta hem sammandraget i orienteringens mixedsprintstafettsvärldscup.

Men när allt avgjordes i schweiziska Arosa på söndagen fick svenska avslutaren Annika Billstam vika ned sig i duellen mot Finlands Merja Rantanen, och därmed lyckades Danmark ta hem totalcupen trots en femteplats på söndagen, och dessutom gick dagens segrare Schweiz om och petade ned Sverige till en slutlig tredjeplats.

Forsgren fick den här gången i stället springa i svenska andralaget, och växlade som 20:e, 1.16 bakom redan då ledande Schweiz. William Lind, Gustav Bergman och Alva Olsson sprang sedan upp det svenska laget till en sjundeplats – före bland andra Norges förstalag.

Garphyttans Filip Dahlgren skulle ha sprungit för det svenska fjärdelaget, men lämnade återbud.