Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverigedemokraternahar bildat förening

Sverigedemokraterna har bildat en lokal förening i Hällefors. Ordförande är Pierre Ericsson.

Efter valet den 19 september stod det snart klart att Sverigedemokraterna tagit sig in i Hällefors kommunfullmäktige med ett mandat. Lasse Eriksson hade själv skrivit sitt namn på sin SD-röstsedel.

Med hjälp av Sverigedemokraternas distriktsstyrelse i Örebro har Sverigedemokraterna Hällefors bildats. Distriktsstyrelsens ordförande Daniel Spiik var med på det första mötet då den lokala styrelsen utsågs. Förutom ordföranden Pierre Ericsson ingår Robert Alfredsson samt Ida Hjort. För att bistå på det lokala planet har namn från distriktsstyrelsen fyllt upp på övriga poster.

Lasse Eriksson kommer att föreslås som gruppledare i SD. Ett val som görs av kommunfullmäktige.

– Viktigast för oss nu är att visa att vi finns och att nå ut till människor här på orten. Vi har redan försökt att få igång debatter, säger Lasse Eriksson.

Några fler medlemmar har inte den nybildade föreningen. Lasse Eriksson säger att medlemsvärvning är ytterligare något man ska jobba med den närmaste tiden. I övrigt gäller det för honom och föreningsstyrelsen att sätta sig in i alla praktiska detaljer. Ingen av dem har jobbat politiskt tidigare.