Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svik inte samhället och våra barn och barnbarn

 
Coronaviruset i Örebro län
Visa alla artiklar

Vi är mitt under ett sprintlopp. Bakom oss, hack i häl, är deltagaren som i line-up: en kallas corona. Framför oss är favoriten, den som alltid slagit sig för bröstet och varit stolt i sitt föregångsmannaskap, det svenska samhället.

Utmaningen som vi nu står inför är ett vägskäl där inget alternativ är lockande, men båda siar de om framtiden.

Vi måste välja mellan att återigen springa ikapp och ta ledningen över och visa vägen för det svenska samhället och i huvudsak dess ekonomi. Eller så behöver vi slå av på takten och acceptera en andra placering för att lyckas hålla corona, covid-19, stången och likt en Formel-1-förare taktiskt försvara positionen. Oavsett vad vi väljer kommer konsekvenserna bli omfattande. Väljer vi att motverka den annalkande ekonomiska depression med hög arbetslöshet och ett sviktande samhälle, som bortom horisonten kan skymtas, får vi acceptera stora tillfälliga utmaningar i välfärdssamhället och dess vitala funktioner. Något som tar med sig dödstal som i förväg kan vara svåra att bedöma men likväl enkla att förstå utmaningen med. Då kan vi ur ett längre perspektiv se ett ljus över samhället med återuppbyggd välfärd, ett återhämtat scenario som för vår tid kommer ha varit en stor prövning men med ett utfall ämnat för våra kommande generationer.

Väljer vi att mota corona av banan tappar vi helt det svenska samhället och ljuset för kommande generationer slocknar, för en lång tid framöver. Svik dem inte igen, våra barn och barnbarn.

Andreas Nyström

Kumla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel