Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sviten bruten för ineffektivt ÖSK

Inte en bortaförlust sedan 15 augusti förra året. Men borta mot Sundsvall bröts den sviten.

Annons

Så var matchen: NA:s Lasse Wirström direktrapporterade. Klicka här för att komma till matchrapporten!

ÖSK inledde matchen på Norrporten arena starkt och skapade flera kvalificerade målchanser utan att överlista Tommy Naurin. Och när inte Tommy Naurin räddade så var stolpen i vägen. Som när Astrit Ajdarevic avlossade bössan tidigt i matchen.

1-0 skulle till slut komma – för Gif Sundsvall. En riktig kalldusch för ÖSK när Nordin Gerzic drällde och tappade boll utanför eget straffområde, varpå Pa Dibba kunde lyfta in bollen bakom Jacob Rinne.

Svaret från ÖSK kom bara fyra minuter senare efter en hörna från Nordin Gerzic. Efter lite kalabalik i straffområdet kunde Robert Åhman Persson trycka in bollen från nära håll.

Men Sundsvall hade svar på tal och åter klev Pa Dibba fram. Ett volleyskott utanför straffområdet helt utom räckhåll för Rinne.

Chanser saknades definitivt inte för ÖSK i andra halvlek. Men ineffektiviteten var påtaglig, samtidigt som Naurin storspelade i Sundsvallsmålet.

Hemmalaget däremot visade bra effektivitet och Runar Mar Sigurjonsson dunkade upp bollen i nättaket fram till 3-1 med halvtimmen kvar. Det blev matchens sista mål.

ÖSK hade inte förlorat en bortamatch sedan 15 augusti förra året. Vilka som stod för motståndet då? Gif Sundsvall …

För närkingarnas del handlar det nu att ladda om inför söndag. Då gästar IFK Göteborg Behrn arena.

NA har reportrarna Johan Tollén och Martin Löf Nyqvist på plats i Sundsvall. Läs mycket mer i tisdagens papperstidning, men också här på na.se!