Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Swedbank: Skatteverket har rätt ränteuppgifter på nätet

Annons

Svar till signaturen ”Cs” (NA 28/3).

När banken skulle redovisa ränteuppgifter på avbetalningskrediter för bil, båt eller husvagn uppstod det tyvärr tekniska problem vid överföringen till Skatteverket. Vi beklagar detta och ber om ursäkt för det extraarbete detta medför för de kunder som drabbats.

Så fort felet upptäcktes skickade vi korrekta uppgifter till Skatteverket som har uppdaterat deklarationerna. Skatteverket skickar inte ut nya deklarationsblanketter men informationen uppdateras automatiskt i deras app och e-tjänst. Detta innebär att du inte behöver göra något om du deklarerar via Skatteverkets app eller e-tjänst, där är ränteuppgifterna korrekta i deklarationen. Om du deklarerar på papper behöver du själv skriva i rätt ränteuppgifter på huvudblanketten.

De kunder som berörts av detta har fått brev och information i internetbanken från oss där vi förklarar vad som hänt och vad man behöver göra. Vi ber återigen om ursäkt för vårt misstag och beklagar att du behövde ta din tid med att ringa runt för att reda ut detta.

Peter Sundkvist

Bankchef, Örebro län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel