Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Systemfel förvaltningen av rovdjur

Jägarkåren är en röststark lobbygrupp som inte bara står för opinionsbildning och beslutsunderlag, utan även för det praktiska verkställandet av viltförvaltningen. En grupp som ideligen ger uttryck för en illa dold motvilja mot rovdjur i allmänhet och en speciell art i synnerhet.

Genom förtal, fördomar och falsk ryktesspridning piskar man upp hat och rädsla. Sedan kräver man att politikerna måste ta folks oro på allvar Till råga på allt råder en osund tystnadskultur inom kåren där grov kriminalitet i form av tjuvjakt förtigs eller förringas.

Att detta särintresse har så tungt inflytande över rovdjursförvaltningen är ungefär som om Sverigedemokraterna skulle ha oproportionerlig makt över flyktingpolitiken och dessutom ansvara för driften av flyktingförläggningarna, med benäget bistånd av Vit maktrörelsen i det fördolda. Systemfel, alltså.

Rovdjursförvaltningen borde enbart grundas på vetenskapligt baserade kunskaper inom främst ekologi, etologi och populationsgenetik, något som uppenbarligen är stora bristvaror inom jägarkåren och dess intresseorganisationer.

Staten borde i stället ta över hela ansvaret för förvaltningen och anställa seriösa och kunniga yrkesmän särskilt för denna uppgift.

”Lupus sapiens”

Nora

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel