Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta betalt av de som sjunger i kör utan att vara medlemmar i kyrkan

Annons

Nej till att svenska kyrkan lägger 11,3 miljoner till Örebro Stadsmission som inte tillhör svenska kyrkan. Jag som medlem vill att svenska kyrkan först och främst verkar för oss som är medlemmar och inte för icke medlemmar.

I dag har cirka 45 procent gått ur svenska kyrkan i Örebro och då måste jag som medlem ifrågasätta varför kyrkan även bedriver verksamheter för icke medlemmar såsom körer, föräldraverksamheter med mera. Här måste kyrkan ta betalt för deltagande från icke medlemmar. Sedan varför ska kyrkan bedriva verksamhet på universitetet med präst och diakon, ha verksamhet på USÖ och häktet? Varför ska kyrkan ha studentlägenheter och äldreboende?

Är dessa ställen för oss medlemmar eller är det som allt annat som i dag bedrivs utav kyrkan att vi som är medlemmar som ska betala med våra medlemsavgifter för dem som valt att gå ur kyrkan eller inte gått in som medlem?

Sedan är förslaget att sälja Olaus Petris byggnader, såsom Ringstorpsgården och prästgården, under all kritik. Ifall vi som bor och betalar kyrkoskatt får bestämma så kan man använda dessa byggnader till mycket, det finns inga lån på byggnaderna.

Det är dags att Svenska kyrkan inkluderar oss medlemmar och inte som i dag att man inte bryr sig om man är medlem eller inte. Ta till exempel OPUS tidningen och andra tidningar från kyrkan, som delas ut till alla även icke medlemmar. Ingenting uppmuntrar oss medlemmar till exempel att körerna är för oss och att de som gått ur kyrkan får betala för att få sjunga i körerna med mera.

Varför ska de som gått ur Svenska kyrka kunna sjunga gratis i körerna. Nej till att Stadsmissionen fått 11,3 miljoner kronor från Svenska kyrkan i Örebro.

Lena Pettersson

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel