Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta hand om era barn när ni är permitterade – låt oss ta hand om barnen som verkligen behöver det!

Fick nyligen höra av två olika personer som blivit permitterade att de genast fick höra att de hade rätt till barnomsorg (förskola och fritidshem) på samma villkor enligt samma schema de hade innan de blev permitterade (7-17 till exempel vanlig tid för barn på skolan där jag jobbar).

Hade det varit inom kvinnodominerande yrken tror jag chefen betonat möjligheten till kvalitetstid med barnen, men vi har ju tydligen inte kommit längre i utvecklingen. I min enfald trodde jag samma regler gällde vid permittering som i övriga fall, är man ledig är barnet ledigt och så vidare. Men så enkelt var det tydligen inte och efter att ha läst på Örebro kommuns hemsida hittar jag detta. ”Fritids erbjuds endast till barn vars vårdnadshavare (VH) arbetar eller studerar” så långt är allt ok. Läser man vidare hittar man detta ”Om du som vårdnadshavare är permitterad till följd av covid-19 har ditt barn rätt att behålla sin plats på förskolan/fritidshemmet enligt ordinarie schema”!

Vad är det för trams!? Självklart ska de behålla sin plats och bara vara ett telefonsamtal bort den dagen VH behöver jobba. Men ha rätt till plats enligt ordinarie schema?

Är man hemma är man hemma då tar man väl hand om sitt barn själv! Det duger inte med att ”jag hämtar ju barnen lite tidigare”. Nej, ta ansvar för att ni skaffat barn och låt oss ta hand om de barnen som verkligen behöver det.

Man funderar ju lite på hur det ska bli nu när barnkonventionen blivit lag, hur löser man det?

”Fritidspedagog/barnvakt Kenneth”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel