Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta itu med de grannar som stör

Det finns enskilda och familjer som inte klarar av att sköta ett hem. För dessa borde det finnas någon typ av kollektiv med personal som håller ordning och ser till att de boende sköter sig. I dag kan boende leva rövare länge i en lägenhet tills lägenheten blivit obebolig och måste renoveras efter att den sanerats. Denna kostnad får andra skötsamma hyresgäster stå för.

Problemet med detta är inte enbart att lägenheter står tomma i månader och kostar väldigt mycket pengar för de övriga boende. Det skapar främst otrygghet i området. Grannar som inte får sova. Barn och vuxna som inte orkar gå till skola och jobb på grund av störningar. Den som säger något blir ofta hotad och måste antingen finna sig i situationen eller flytta. Människor som hela tiden måste flytta resulterar även det i ineffektiv bostadsmarknad när många bostäder uppehålls av dubbelt boende.

Somliga ser det som sin uppgift här i livet att göra livet surt för grannar genom att föra ett hellsikes liv. För att vara på den säkra sidan dänga med järnrör kl 02-03 i trapphuset. Jag kan garantera att alla hoppar högt av oljudet. Dessa människor skulle behöva personal som tar itu med dem direkt för allas skull. Därför borde det finnas någon typ av speciellt boende för dessa, där personer med befogenhet kan få stopp på eländet.

Trött

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel