Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta krafttag mot dumpade skrotbilar!

Kumla Kommun måste ta krafttag mot dumpning av skrotbilar på mark och tomt. Det är ett växande problem i hela Sverige och vi ser samma problematik i Kumla kommun. Myndighetsnämnden har till uppgift att skydda natur och miljö så att inte skador uppstår, därför är det viktigt att nämnden nu ökar tillsynen av skrotbilar.

Bilar som permanent dumpats i flertal på tomt och mark kan vara grov nedskräpning. Skrotbilar betraktas som miljöfarligt avfall och innehåller miljö- och hälsoskadliga ämnen som exempelvis bly, kvicksilver, oljor och andra vätskor som kan spridas i naturen om de inte tas om hand. Vissa ämnen är långlivade och anrikas i djur- och växtliv. Risken är att det blir allvarliga markföroreningar om de blir stående för länge.

Kumla kommuns innevånare förväntar sig ordning och reda

Det är den som äger den övergivna bilen som är straffrättsligt ansvarig mot miljöbalkens regler om nedskräpning.

Det är nu hög tid att krafttag tas mot dumpning av bilar som finns på flera platser inom kommunen. Det har också ett viktigt signalvärde att tillsyn utförs så att medborgarna ser att natur och miljö skyddas. Kumla kommuns innevånare förväntar sig ordning och reda samt att tillsyn utförs där det krävs.

Frank Tholfsson

Centerpartiet, 2:e vice ordförande myndighetsnämnden, Kumla kommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel