Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta krafttag mot uthyrare av elsparkcyklar

Annons

I NA:s artikel om elsparkcyklarna fanns bildtext ”Så här ska det se ut”. Bilden visade elsparkcyklar parkerade i ett cykelställ. Men så ska det absolut inte se ut. De är inga cyklar, då de varken har pedaler eller andra vevanordningar. De är fordon, som dessutom är olagliga då de saknar både typgodkännande för fordon och saknar (även för cyklar) föreskrivna utrustningsdetaljer. Och fordon ska inte parkeras i cykelställ. Eller är det fritt fram att även parkera bilar på cykelparkeringarna, så att det inte blir någon plats över för cyklar i cykelställen? Och har vi inte nog redan med felparkerade cyklar bland annat på trottoarerna, så att gående hindras? En förklaring är att cykelställena inte räcker till.

Det är inte utan orsak, som jag använder signaturen ”Trött på skattesmitare”, för det är just vad uthyrarna av dessa elfordon är. De använder allmän mark för sin kommersiella verksamhet utan att betala för sig. Vilka andra motorfordon får parkeras utan avgift på kommunal mark? Detta fjäsk för dessa totalt onyttiga ”entreprenörer” sker samtidigt med att politikerna letar efter nya skattekällor med ljus och lykta och inför skatt till och med på plastpåsar och avgifter på handikapphjälpmedel, som tidigare varit gratis.

Jag förväntar mig krafttag mot dessa parasiter speciellt från skattehöjarpartiet framför andra, nämligen MP. Eller är slöfockarna, som använder dessa elfordon, en alltför viktig väljargrupp för MP? Upp till bevis!

”Trött på skattesmitare”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel