Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tack för att svenska skolbarn slipper norsk lunch

Annons

Hörde igår att Arbeiderpartiet i Norge, ska som främsta punkt i kommunvalet ha ”Skolmat till alla barn”. Norska barn tar nu varje dag med sig en matpakke.

Jag tog mig för huvudet, ingen skollunch i Norge, som är så rikt.

Statsministern Erna Sohlberg tyckte det var en gammal bra tradition och de tre procent som ingen matpakke fick, kunde man kanske göra något åt. Vad jag kunde förstå, ska barnen få en matpakke i skolan i stället för den de nu tar med hemifrån. Någon varm lagad mat blir det inte, De har inga kök med mera.

Det är som att gå på en restaurang, när jag sitter i matsalen på Sjöängens högstadieskola i Askersund och äter god och näringsriktig mat och tittar ut över Vättern, så vackert.

Barnen har precis ätit sin lunch, tre olika sorters mat, varav en vegetarisk rätt varje dag, dessutom får de barn som äter specialkost sin måltid. Till maten finns en salladsbuffé, bara att välja. Det är en kock, som ansvarar för tillagningen.

När barnen har ätit sig mätta kan pensionärer gå dit och äta, och betalar en rimlig summa och får kaffe och kaka på maten. Alla barn i hela Sverige får säkert lika fin mat som den jag åt.

En gång i tiden hade vi också matsäck med till skolan och nån frukt kan hända.

Det har länge setts som en självklarhet att barn behöver riktig mat, för att orka med sin skolgång. Ett bra beslut som togs en gång i tiden.

Sverige är ännu ett bra land, ett välfärdsland.

Margareta Anneborg

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel