Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tackar hockeyn för räddningen

Han har hållit nollan två matcher i rad men sett darrig ut.
Mot IFK Göteborg släppte Tomer Chencinski in två mål men svarade för en räddning som hämtad från ett tv-spel.
– En reflexräddning. Kanske hade jag lite hjälp från min tid som hockeymålvakt, säger ÖSK-målvakten.

Frågan var om den oprövade kanadensaren skulle stå emot Blåvitts tryck? Svaret blev ja, trots två insläppta mål.

Men den situationen som man mest kommer ihåg är vansinnesräddningen på landslagsanfallaren Tobias Hyséns nick vid ställningen 1-1 efter 70 minuter. Som hämtad från ett tv-spel med alla specialknapparna intryckta samtidigt.

Hysén gick upp helt omarkerad från fem meter och satte huvudet på bollen. Chencinski, som har varit hockeymålvakt i Kanada och har linjespelet som främsta egenskap, sprattlade till och svarade för en magnifik parad.

10 000 suckar ven över Ullevi.

– Det var en ren reflexräddning. Jag jobbar väldigt mycket med reaktionsdelen och det gav resultat här. Och kanske hade jag lite hjälp från hockeyn, säger Chencinski.

Du blev manglad i en duell i slutet. Vad hände?– Jag gick upp för att plocka ner bollen. Sedan kommer jag inte ihåg mer än att jag fick en spelare under mig och en smäll över revbenen. När jag hör avblåsningen tänker jag bara att jag ska ligga kvar eftersom killarna var lite trötta, säger Tomer och blinkar.