Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tacos med jalapeñokyckling

Annons

4 portioner

5 dl kyckling- eller hönsbuljong

1/2-1 jalapeño (finns i välsorterade matbutiker, eller inlagd i tacohyllan)

2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk oregano

1/2 dl tacosås, valfri styrka

2 msk limesaft

tacoskal eller tortillas

3 kycklingfiléer

Tillbehör:

tomater

crème fraiche

1 kruka hackad färsk koriander

isbergssalladSkölj av kycklingfiléerna och torka dem torra. Koka upp kycklingbuljong, hackad jalapeño, vitlök och oregano i en djup stekpanna. Sänk värmen och lägg i kycklingen. Låt sjuda utan lock tills köttet vitnar, cirka 10 minuter. Ta bort från värmen och låt svalna i 15 min. Strimla kycklingen.

Blanda tacosås och limesaft. Häll över strimlorna och blanda.

Servera med uppvärmda tacoskal eller tortillas, sallad, tärnade tomater, crème fraiche och hackad koriander.