Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tacos med jalapeñokyckling

4 portioner

5 dl kyckling- eller hönsbuljong

1/2-1 jalapeño (finns i välsorterade matbutiker, eller inlagd i tacohyllan)

2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk oregano

1/2 dl tacosås, valfri styrka

2 msk limesaft

tacoskal eller tortillas

3 kycklingfiléer

Tillbehör:

tomater

crème fraiche

1 kruka hackad färsk koriander

isbergssalladSkölj av kycklingfiléerna och torka dem torra. Koka upp kycklingbuljong, hackad jalapeño, vitlök och oregano i en djup stekpanna. Sänk värmen och lägg i kycklingen. Låt sjuda utan lock tills köttet vitnar, cirka 10 minuter. Ta bort från värmen och låt svalna i 15 min. Strimla kycklingen.

Blanda tacosås och limesaft. Häll över strimlorna och blanda.

Servera med uppvärmda tacoskal eller tortillas, sallad, tärnade tomater, crème fraiche och hackad koriander.