Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tacos med vitlöksfrästa räkor och gurksallad

3 vitlöksklyftor

1 tsk paprikapulver

1/2 tsk cayennepeppar

1 tsk spiskummin

salt

1 kruka färsk koriander

1 dl olivolja

1 lime

Gurksallad:

1 gurka

1 dl yoghurt av grekisk typ

2 msk hackad dill

1 citron

1 msk kapris

1 tsk dijon

nymalen svartpeppar

hårda tacoskal

500 g stora räkor

Skala räkorna. Skala och finhacka eller riv vitlöken. Blanda vitlök, paprikapulver, cayenne, spiskummin, lite salt och grovhackade korianderblad med olivolja. Riv över limeskal, pressa över lite saft. Lägg i räkorna, marinera i en halvtimme.

Skala och kärna ur gurkan. Skär den i ganska stora bitar. Blanda yoghurt med dill, rivet citronskal + 1 tsk saft, kapris, dijon och peppar. Smaka av med salt och rör ner gurkan.

Fräs räkorna hastigt i het panna med marinaden. Bottna med gurksallad i värmda tacoskal och toppa med räkorna. Servera genast.