Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tågförseningar till och från Hallsberg – beror på urspårning

Det är risk för tågförseningar på sträckan mellan Hallsberg och Mjölby. Förseningarna beror på ett godståg som spårat ur och nedrivna kontaktledningar.

Annons

Det var på onsdagskvällen som ett tåg spårade ur på sträckan mellan Hallsberg och Skymossen. Enligt vittnesuppgifter ska flera vagnar ha vält och kontaktledningsstolpar vara nedrivna. Det är dock inget som Trafikverket kan bekräfta.

– Det är ett godståg. Några vagnar har spårat ur. Kontaktledningarna är nedrivna. Det har gjort att det är strömlöst, säger Ulrika Westerberg, presskommunikatör på Trafikverket.

Urspårningen påverkar trafiken mellan Hallsberg och Mjölby. På onsdagskvällen var båda spåren avstängda och det var helt stopp i trafiken.

På torsdagsmorgonen meddelar Trafikverket att ett av de två spåren åter är öppet för tågtrafik. De skriver också att en preliminär prognos för när det andra spåret kan öppna är den 30 juli.

Att det kan ta så lång tid beror på att det är en svårtillgänglig plats.

– Platsen där tåget spårat ur och kontaktledningarna rivits ner ligger dumt till. Vi har nu lämnat över ärendet till haverikommissionen och de får ta reda på vad som har hänt, säger Ulrika Westerberg.

För mer specifik information om tågtrafiken hänvisas resenärer till Trafikverkets hemsida eller till de olika tågbolagen.

Mer läsning: Stopp i tågrafiken efter urspårning– ingen prognos när felet har åtgärdats