Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tågresa med många förhinder

Annons

Läser om Järnvägen Cup i Hallsberg. Alltid roligt med idrottsevenemang som engagerar och lockar en massa deltagare, tränare och publik. Men det här med järnvägen kan man ju fundera över.

Tydligen är det besvärligt med alla som ska parkera i Hallsberg under evenemanget. Men om det heter Järnvägen Cup och pågår i Hallsberg så borde väl folk komma med tåg? Men nej, den här helgen går det ju inte att åka tåg till eller från Hallsberg på grund av banarbeten. Frågan är om folk skulle kommit med tåg annars? Knappast troligt. Tyvärr kan man ju inte lita på att det går att ta sig någonstans med tåg, åtminstone inte om man har en tid att passa, som till exempel jobb, skola, idrottsevenemang eller helt enkelt en fest.

Om man flyttar till Örebro län kan man ju inbilla sig att det ska gå att ta sig mellan de olika kommunerna med kollektivtrafik. Kanske att man kan bo i Laxå till exempel, och jobba i Örebro eller tvärt om. Men det är inte möjligt. Och går det ett tåg behöver man förboka biljett, och det är ofta fullbokat, även om platser finns! Nej, har man tänkt sig ett sådant upplägg måste man ha körkort och tillgång till bil.

I dag, den 1 juni, är alltså alla tåg ersatta av buss på sträckan Laxå - Örebro. Tåget man skulle ta hem från jobbet skulle ha gått 14:01, ersättningsbussen är satt till 14:30 ... den inkommer 15:43. Väntan och bussbyte i Hallsberg, den bussen avgår 17:02. Återstår att se när den kommer fram till Örebro. Tåget skulle varit framme 14:44.

”Egentligen inte tåghatare”

Tived

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons