Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tågtrafiken i gång igen efter timmerbrand i Laxå

Vid 04.18 under den tidiga fredagsmorgonen larmades räddningstjänsten i Närke till en timmerbrand i Laxå i Örebro län. Tågtrafiken i området var avstängd sedan 04-tiden.

Det var en privatperson som såg lågor från timmerhögen och larmade räddningstjänsten. Laxås brandkår kallades till platsen där släckningsarbetet påbörjades. Det är fortfarande oklart hur branden startade men under drygt två timmars tid har tågtrafiken i området varit avstängt.

– Det var en rätt stor timmerhög nära Laxå station. Två timmerbilar är på plats för att ta hand om det friska virket. Vi är där för att se till att det inte sprider sig. Spår ett och två fick stängas av men Banverket är på plats så snart ska det rulla på som vanligt, säger Martin duberg, inre befäl på Närkes brandkår.

Enligt räddningstjänsten kommer man vara kvar på platsen under en stor del av fredagen för att hålla koll på branden. Ingen person ska ha skadats i branden.

Klockan 07.20 meddelade Trafikverket att trafiken åter är i gång genom Laxå, men att det kan förekomma följdförseningar på sträckan Göteborg-Stockholm under morgonen.