Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Talangen lämnar Karlslund för allsvensk klubb: "Otroligt skönt – är väldigt glad"

Karlslunds Jake Larsson har varit ett jagat byte för allsvenska klubbar.
Nu har 18-åringen gjort sitt val.
Det blir flytt till Stockholm och Hammarby.
– Nu är det upp till bevis så att säga, säger Larsson i ett pressmeddelande.

Annons

Larsson, som är fostrad i Adolfsberg IK, har kommit fram som en stor talang och gjorde den gångna säsongen 24 av 26 matcher för Karlslund som tog steget upp i division 1. NA har tidigare berättat om att flera allsvenska klubbar varit intresserade av Larsson, däribland ÖSK och IFK Norrköping.

(+) LÄS OCKSÅ: Jake Larsson om intresset från storklubbarna: "Det är roliga klubbar som hört av sig"

Men nu står det i stället klart att flyttlasset går till Stockholm och Hammarby för Larsson där han kommer tillhöra klubben U19-trupp.

– Det känns otroligt skönt och jag är väldigt glad att det nu är i hamn. Nu är det upp till bevis så att säga. Mina första intryck av Hammarby är att det är en välskött och professionell klubb och jag ser fram emot att fortsätta min utveckling där, säger Larsson i ett pressmeddelande där han tackar Karlslund för sina år i klubben.

– Här har jag utvecklats enormt och det är främst tack vare mina tränare Samuel Wowoah och Jonathan Ederström som jag står här idag och har skrivit på för Hammarby. Jag har trivts otroligt bra i Karlslund och det är en fantastisk klubb att spela i som ungdom just för klubbens filosofi att våga släppa fram unga spelare tidigt i seniormiljö.

Sportchefen Andreas Östby är glad för Larssons skull.

– Han har gjort en fin resa hos oss och utvecklats mycket, både som fotbollsspelare och person under de senaste åren och är värd att få den här chansen. Att utbilda och utveckla våra unga spelare till att, när tiden är mogen, ta steget vidare till elitverksamhet är en stor del i vår filosofi, så vi är stolta över att Jake har gjort denna resa tillsammans med oss, säger Östby.