Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Talangen nära bli matchhjälte när ÖSK kryssade mot Häcken

Debut från start – då fick Arvid Brorsson ett jätteläge att bli matchhjälte. Men han och ÖSK fick nöja sig med 1–1 borta mot Häcken.

Häcken – med ett koppel nyckelspelare på skadelistan, kopplade greppet om matchen nästan omgående. Och det var ingen mindre än den förlorade Örebrosonen, Ahmed Yasin, som än en gång ristade in det förlegade budskapet att släkten, ja den är värst.

Han fick en magisk passning serverad av Paulinho. En chipp in bakom ÖSK:s backlinje där Brendan Hines-Ike och Sebastian Ring var närmast. Yasin, tog emot bollen, hamnade något ur vinkel – men hamrade in 1–0 för Häcken.

Det resultatet såg länge ut att stå sig. ÖSK lyckades endast skapa ett par halvchanser, samtidigt som Häcken var nära att få straff när Binaku föll i den 25:e matchminuten i närheten av 18-årige startdebutanten i ÖSK, Arvid Brorsson. Men istället för att Häcken fick ett gyllene läge att öka på ledningen från elva meter ryckte domaren Patrik Eriksson upp det gula kortet och varnade Häckenspelaren.

Men, så, i 43:e matchminuten blixtrade ÖSK till. Nordin Gerzic erövrade bollen, slet sig fram i mitten, lämnade över till Besara. Bollen som på ett snöre när Besara i sin tur stack bollen i djupet till en framrusande Kennedy Igboananike – som retfullt chippade in kvitteringen.

Det var dock en incident strax innan kvitteringsmålet som blev omdiskuterad. Ahmed Yasin menade i C more att Martin Lorentzson lagt sig ned på mittplan – för att ÖSK skulle kunna vinna tid.

– Lorentzson lägger sig för att Axén ska kunna samla laget, sa han i sändningen.

Det fick Alexander Axén att ge svar på tal:

– Du kan inte lita på Yasin, han är ju från Örebro, sa Axén i C mores sändning.

Kanske var det också den korta samlingen nere vid avbytarbåset som gjorde att ÖSK mycket väl kunde plocka bort Ahmed Yasin ur matchen. Yasin byttes också ut knappt 20 minuter in i den andra halvleken.

Häcken hade flera farliga möjligheter att avgöra matchen – ÖSK en. Den fick 18-årige Brorsson.

Rogic sökte Brorsson på den bortre stolpen med ett långt svepande inlägg när mittbacken smugit sig upp i offensivt straffområdet. Brorsson fick pannan på bollen – men nickade rakt på Peter Abrahamsson i hemmamålet.

Häcken tryckte på under slitminuterna men kom aldrig närmre än Daleho Irandust jätteläge ett par minuter före full tid. Irandust fick ett instick snett inåt bakåt inne i straffområdet. Vände runt, men sköt högt över.

Istället för att någon av de båda jättetalangerna fick bli matchjältar fick de dela på jättelägena, och ÖSK och Häcken på poängen. För matchen, den slutade 1–1.