Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Talesperson för moské: "Sharon gjorde blodpudding av barn"

Talesmannen för Örebromoskén i Vivalla, Aisar Al Shawabkeh, har i en Facebook-status skrivit att Israels förre premiärminister Ariel Sharon använt palestinska barns blod för att göra blodpudding.
-Jag återgav bara en berättelse som berättats länge, men kanske formulerade jag mig på fel sätt, säger Aisar Al Shawabkeh.

Enligt Aisar Al Shawabkeh kommer den berättelse han redogjorde för i sin Facebook-status inte från honom själv.

- Jag har själv hört berättelsen när jag var liten och nu googlade jag på den och hittade den igen, det var bara det jag ville redogöra för, säger han.

I statusen, som han enligt honom själv tog bort från Facebook redan efter några timmar, står:

”Ariel Sharon är död!

En gång när han skulle fira sin födelsedag beordrade han några israeliska soldater att slakta och tömma några palestinska barn på blod. Han skulle använda deras blod till att göra i ordning blodpudding och servera på hans födelsedagskalas.

Han har legat i koma sedan 2006. Gud är rättvis!

Denna berättelse har våra äldre berättat om och några av dessa barn kände dem och kände även deras föräldrar.

Han blev kallad för Drakula efter den händelsen...”

Aisar Al Shawabkeh säger till NA att han tycker att han borde ha rätt att uttrycka sig i en privat Facebook-status utan att för den skull behöva figurera i media.

-Jag vill bara uttala mig i media om sånt som rör Örebromoskén.

Du tycker alltså inte att du har ett särskilt ansvar för hur du uttrycker dig privat på exempelvis FB, just för att du är en officiell talesperson för Örebromoskén?-Jag borde som sagt ha rätten att uttrycka mig som privatperson, men kanske formulerade jag mig ändå på ett felaktigt sätt. Och då kan jag ändå förstå om folk blev upprörda. Jag tar tillbaka det jag skrev om blodpuddingen. Jag tog ju också bort statusen från Facebook efter bara några timmar eftersom jag fick ganska många reaktioner.

-Samtidigt är det ju ingen hemlighet att Sharon var en krigsförbrytare och en av de hemskaste ledare Israel haft, som gjort sig skyldig till flera massakrer där kvinnor och barn dödats.

Aisar Al Shawabkeh betonar att han inte vill uppfattas som antisemitisk.

-Mitt inlägg var tänkt att vara rent informatoriskt, inte som någon sorts hämnd. Jag är för fred och för att palestinier och judar ska leva sida vid sida, och har själv flera judiska vänner. Mitt inlägg ska ses som kritik mot en enskild persons handlande. Jag kritiserar alla som ger sig på civila och dödar barn, det har ingenting med religion eller etnicitet att göra.

Så du menar att du inte själv tar ställning till om Sharon gjort sig skyldig till det du skriver i din FB-status?-Jag vet inte om jag tror på att Sharon druckit blod eller inte, det är upp till honom. Min poäng är att han är ansvarig för flera massakrer där väldigt många människoliv gått förlorade. Jag ska nu ha en kontakt med den judiska församlingen för att efter det här särskilt klargöra att jag absolut inte stödjer antisemitismen.